Slottsbokning.se
Hotell i Stockholm » Saker att göra i Stockholm

Saker att göra i Stockholm

Har du precis bokat in en vistelse i Stockholm? Vad roligt! Om du inte redan har bokat var du ska bo, så kan du hitta bra tips på hotell i Stockholm på denna sidan.

Stockholm är en stor stad och det finns massvis med saker att göra och upptäcka. Vi har därför i denna artikeln samlat en hel del tips på saker du kan roa dig med under din vistelse i Stockholm:

Besök skärgårdarna

Stockholm är känt för dess många vackra skärgårdsöar. Du kan med flera olika båtar (skärgårdslinjer) åka ut och besöka olika öar. Vissa har fantastiska små sandstränder och andra pittoreska restauranger med fantastisk mat från havet. Är du på besök i Stockholm under sommaren är detta ett måste.

ABBA museet

En av Sveriges största popgrupper är ABBA, och nyligen invigdes ABBA museet i Stockholm. Där inne kan du se på samlarföremål som platinaskivor, scenkläder, originalnoter/sångtexter och annat spännande. Du kan även, tack vare utvecklad 3D teknik, uppleva hur det hade varit att vara den 5e medlemmen i bandet ABBA. Du får välja dina scenkläder, instrument etc. Sedan är det bara att dansa och låta 3D virtuellt trolla in dig i en riktig ABBA spelning.

Gamla Stan

Gamla stan är Europas äldsta och mest välbevarade stadskärna sedan medeltiden. De smala gränderna av kullerstenar omringade av gula hus är verkligen något alldeles extra. Letar du efter udda souvenirer eller konsthantverk är detta platsen i Stockholm du bör besöka. Det finns också många härligt inredda små caféer om du är sugen på att stanna på en glass eller kaffe.

Astrologkonsultation

Detta är för de som letar efter att göra något som inte tillhör de vanliga turistattraktionerna. Det finns några stycken personer som är ”astrologiexperter” i Stockholm som man kan vända sig till om man vill få sin framtid spådd efter stjärnorna. Om detta är lite för crazy för dig kanske det är enklare att läsa dagens horoskop för att se vad stjärnorna har planerat för dig.

Kaknästornet

Vill du uppleva en fantastisk utsikt över Stockholm så är Kaknästornet något du måste besöka! Kaknästornet ligger på 155 meters höjd och ger dig en fantastisk utsikt över hela Stockholm. Du kan välja att bara åka hit för att beundra utsikten, men du kan också göra ditt besök lite extra roligt. Du kan nämligen välja att äta en a la carte på deras restaurang som ligger på samma höjd med lika fantastisk utsikt.

Kungliga slottet

Vill du veta var Sveriges nuvarande kung bor, då kan du besöka kungliga slottet. Slottet är 7 våningar stort och har över 600 rum! Du kan självklart inte besöka de delar av slottet där kungafamiljen bor på riktigt. Men många delar av slottet är öppet och fungerar lite som museum. Du kan exempelvis besöka rustkammaren, där du kan se riktiga rustningar och kläder från 1600- och 1700-talet. Där finns det även vapen som svärd, hjälmar och sköldar. Du kan även se högvaktens avlösning, vilket är väldigt häftigt att se. Vakterna marscherar i stor skala till musik medan de löser av varandra utanför kungliga slottet.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!