Slottsbokning.se
Hotell i Stockholm » Spartips på Stockholmsresan

Spartips på Stockholmsresan

Att komma undan billigt på sin vistelse i Stockholm är inte det lättaste. Men ibland har man verkligen inget val. Kanske är du student med höga lån, som måste spara på pengarna. Eller möjligtvis en barnfamilj som försöker hitta sparandet i det mesta. Därför har vi skrivit denna artikeln med olika tips på saker som är gratis eller andra sätt att spara sina slantar på.

Att göra

Museum:

Det finns många museer i Stockholm som är gratis att gå in på. Vissa är endast fri entré till en viss ålder, som exempelvis Historiska museet som är gratis för personer under 19 år. Däremot Sjöhistoriska museet är det fri entré för alla åldrar året runt. Även tekniska museet har fri entré för alla vissa dagar och under specifika tider.

Kulturhuset:

Kulturhuset är ett stort hus centralt i Stockholm vid Plattan. Där finns det massvis med saker att göra som är gratis. De har inte bara ett vanligt bibliotek, de har även ett serietek, där man kan sitta och läsa alla serier man drömt om. De har ofta olika workshops och likande som kan vara värt att kolla upp på förhand.

Nattklubb:

Vill du gå ut och roa dig behöver detta inte kosta pengar. Det finns många pengar i Stockholm som har gästlistor, så att man kan gå in gratis innan ett visst klockslag. Sen om du väljer att ha en nykter kväll (som kan vara minst lika kul) så behöver det inte kosta någonting, och vattnet är oftast gratis.

Att bo

Vandrarhem:

Detta är oftast ett bra alternativ om man försöker spara pengar. Inte bara för att det är billigare än hotell, utan för att det ger dig möjligheter att laga alla måltider själv, då det oftast finns ett gemensamt kök på vandrarhem. På detta sättet kan du enkelt handla din mat i mataffärerna, för att slippa äta ute på restaurang varje måltid. För det kan bli väldigt dyrt, speciellt i områden som Stockholm.

Hotell under ombyggnad:

Vill man absolut bo på hotell, men ändå spara pengar kan ett hotell under ombyggnad vara ett hett tips. Om ett hotell är under renovation brukar de oftast ha öppet delar av hotellet ändå, detta för att de inte går runt annars. Priserna brukar vara billigare än vanligt, just eftersom det inte är lika bekvämt som andra hotell. Man får vara beredd på byggnadsställningar utanför fönstret och kanske höra buller på avstånd. Men vad gör man inte för att spara lite pengar? Det är bara att plugga in öronpropparna så löser det problemet.

Att transportera sig

Kollektivtrafiken: Man kan köpa ett 3-dagars kort om du är på en kortare visit i Stockholm som kan ta dig runt dygnet runt till alla områden i Stockholm. Detta är inte superbilligt, men helt klart billigare än att ta taxi. Om du ska röra dig mellan stora avstånd är detta helt klart ditt bästa alternativ.

Till fots: Detta är inte ett optimalt val, men att planka tunnelbanan är inte lagligt, så det tänker vi inte tipsa om. Däremot kan man ta sig till ganska många ställen i Stockholm till fots, bara man är beredd på att anta utmaningen. Glöm inte att ta på dig bekväma och ingångna skor, så att du slipper få skoskav!

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!